onsdag 5 december 2012


Stora snöardagen skapade ett evigt skottande för undertecknad. Fyra gånger var jag ute och skottade rent under dagen, känns både här och där i kroppen. Krångligt i trafiken så bilen får stå still, men vackert och ljust blev det i stället för det där gråa som startade redan vid klockan tre sisådär innan snön kom. Nu ljusar snön upp och det känns helt plötsligt som att dagen blir lite längre. Dags att ta ut laggen och dra en repa om någon är snäll och spårar.    

torsdag 15 november 2012

Christer Strömholm, den killen går man inte bara förbi utan vidare. De här grabbarna stannade upp vid ett av Strömholms foton på en av transvestiterna han plåtat och som visas på Fotografiskas utställning. Sista veckan för den som vill se den för övrigt. Rekommenderas varmt att besöka den, klarade av två besök själv. Vid första besöket tar man in bilderna för att vid efterföljande besök som i mitt fall kanske konstatera vilkan starkast minns alltså vilka som gjort störst intryck. Det fanns det många av ska tilläggas.

onsdag 14 november 2012


Fler strövarbilder från den stora staden och Vällingby där retro-korvkiosken är belägen.

tisdag 13 november 2012


Ett par strövarkort från en dag på stan, har upptäckt att på de flesta rullar jag framkallar så finns där nästan alltid en bild på någon av stadens kiosker. Det är antagligen något slags undermedvetet behov av att bilddokumentera dem? Samtidigt försöker jag få folk med på bilderna, tycker att det ger e n lite större dimension i bilden. Men det är vad jag tycker andra anser det motsatta.
Ave    

tisdag 6 november 2012


Duvorna på Konserthustrappan har lunchvila tror jag, de var totalt orädda och brydde sig inte alls om min närgångenhet. Speciellt kallt var det inte heller så jag undrar fortfarande varför de var så passiva, de kanske har blivit luttrade storstadsbor vad vet jag. Sprang förbi vapenbutiken på den undre bilden av en slump. 
Hade ingen aning om att det fanns sådana här välförsedda butiker i Stockholm med vapen andra än jaktvapen alltså. När jag tittade in i affären kände jag mig förflyttad till det stora vapenlandet USA, väggarna fulla med dödsbringande vapen till salu. Kände mig nöjd med att veta att det krävs många tillstånd för att gå in å få köpa ett vapen av de kalibrerna i Sverige. 

måndag 5 november 2012


Busskuren här hemmavid frös riktigt ordentligt förra veckan då kylan slog till.

onsdag 31 oktober 2012


    Runt Fatbursparken är det populärt med rundade former på en del hus.

tisdag 30 oktober 2012


Inte särskilt mycket som kommer in här på bloggen numera, beror på idetorka. Bilder produceras däremot i en jämn takt, inget kul att bara lada upp dem utan text. Det är å andra sidan mycket roligt att visa upp vad som kommer fram ur ljusmaskinen dock saknas den där textmaskinsdelen i hjärnkontoret. Nåja nu blev det ett par rader i alla fall.

onsdag 17 oktober 2012

Vid frukosten i morse vaknade jag till när radion sände en liten blänkare från gårdagens fotbollslandskamp mot Tyskland. Reportern lät som han skulle kvävas av sin egen exalterade röst när han skrek fram något gutturalt vid oavgjort målet antar jag. Denne reporter låter likadant vid alla spännande sporthändelser han refererar, mitt problem är att jag inte hör vad han säger när han blir så här våldsamt exalterad inte för att det gör något då jag bara lyssnar med ett halvt öra när det är sport. Kom att tänka på reportern när jag bläddrade bland bilderna och denna kom upp, conclusion hur nära är det hit när reportrar går upp i den allra högsta överväxeln?
Ave.

torsdag 11 oktober 2012


Gata upp och gata ned ute på stan, undrar hur många gånger jag gått där med kameran hängande och klar för att fånga något motiv som känns viktigt för stunden. Brukar inte vara så viktiga längre efter att jag sett på filmen eller om det är i form av ettor och nollor. Staden känns trots allt bäst exponerad med film, T-Max är favoriten just nu.

fredag 28 september 2012

I den här typen av kiosker finns det alltid folk eller spelare kanske det ska stå. Fascinerande kan jag tycka som bara köper nån trisslott i bland. Antar att om spelarna satte undan pengarna som de spenderar på olika spel i någon räntebärande sparform skulle det stora antalet spelare efter ett par år erhålla den största vinsten alla kategorier! Skulle alla spelare göra så faller naturligtvis hela spelbranschen, det vill nog ingen varför den stora skaran av spelare fortsätter att sitta där i spelhallarna och göra av med veckopengen.
The show must go on.

tisdag 25 september 2012

fredag 21 september 2012

Kajsa Warg Foton


Det är sådana här foton som kallas för Street photography eller som nån sa strövarkort. På ren svenska gatufoto alltså, det blir lite Kajsa Warg över det hela, man tager vad man haver således. Tror jag ska kalla det för Kajsa Warg foton hädanefter. Jag hör verkligen folkets jubel eller är det tvärtom??
Ave   

fredag 14 september 2012

Eljest

 Många små underliga ting finns det här och var, som benen som sticker fram under kjolen? Inget konstigt i sig egentligen men nu är det så att de hänger uppe i balkongtaket. Det får nog anses som ett synnerligen nytt grepp. Fick mig ett gott skratt när jag upptäckte benen, kul och mycket dekorativt tycker jag. Reklamväggen blir i mina ögon lätt surrealistisk, min tolkning blir att när man använder sig av Såg & Borr Akutens tjänster leder de till en grav med en gravsten uppå. Här har de nog inte tänkt till så värst mycket.
Eller....

onsdag 12 september 2012

Mellan och under broarna


Lite granna från den lilla staden mellan och under broarna! Vad vill jag ha sagt med det då, ingenting alls. När inspirationen lyser med sin frånvaro så blir det så här, nåt måste i alla händelser ske med den där förbenade ljusmaskinen. Så håll till godo ni få som besöker sidan i bland, lite meningslöst pladder får ni stå ut med.

onsdag 5 september 2012

Udda plats


Här under St Eriksbron förflyttas man till en helt annan värld. Massor av streetarts och av lukten att döma används den som pissoar emellanåt. Flera filmer har använt den som bakgrund i tagningar, många anseratt den har lite NYC look. Fotografer syns här dagligen så nog är denna platsen väl dokumenterad, har ju själv bidragit nu. Det här stället är också ett populärt ställe för de här gossarna som bara måste klättra på förbjudna områden med livet som insats. Under T-banebron och in i gångar genom ruttna dörrar o.s.v har jag läst mig till på diverse forum. Funderar på om det existerar tjejer som sysslar med den typen av fritidsintresse? Knappast många i så fall, de är nog bättre funtade där uppe i skallen och undviker sådan extrema utmaningar.
Ave  

fredag 31 augusti 2012


Båghuset vid Fatbursparken gömmer på ett antal läckra konstverk, som den här. Inte för att jag vet vem som är konstnär eller vad den ska föreställa. Tycker dock att killen ser ut att föreställa något från antikens Grekland och damen ser ut att vara från en modernare tid. Käre läsare du kanske vet, i så fall upplys gärna en novis som önskar förkovra sig i historien och naturligtvis konstvärlden.
AVE

fredag 6 juli 2012


Gamla stan, på de här bilderna är det tomt på folk. Det beror på att de är tagna före klockan 11.00 på förmiddagen samt att det är de glömda smågatorna. Glömda av turisterna och turistguiderna. Sen nånstans mellan 11.00 och 12.00 dyker de upp, guiderna med sina stora följen av tyskar, engelsmän, spanjorer, amerikanare och fler nationaliteter. Aldrig blandade grupper.  Man kan undra varför det bara är Slottet, Storkyrkan och Västerlånggatan med allt sitt krimskrams som är intressant. Hela stadsdelen vimlar av saker att upptäcka. I alla fall känns det som att vara utomlands med alla dessa språk som blandas på gator och torg. I vilken del av staden skulle man kunna se en ensam person vid ett kafebord upptagandes halva gatan om inte i Gamla Stan. Vad sysslar han med då, jo som alla andra på 2000 talet snackar han med någon i mobilen. Det om något är ett tidstypiskt landmärke idag.  

torsdag 5 juli 2012

Detta är Rosenporten som finns på Staffan Sasses Gränd i Gamla Stan den är daterad till 1580 talet. Staffan Sasse var amiral och stred för Gustav Vasa i dennes frihetskrig och dog på 1540 talet i Småland under Dacke fejden. I denna port lär Karin Månsdotter haft bostad, känner du historiens vingslag?  Med tanke på att porten är mer än 400 år gammal så har den klarat sig bra mot väder och vind och annat som bryter ned gamla ting. I övrigt var ju Kung Gustav Vasa ingen snäll person precis, Herman Lindkvist har kallat honom för Sveriges Pol Pot i Hermans Historia. Lär nog vara sanningen nära. Hade någon vågat ha den åsikten under hans regim hade personen hundraprocentigt säkert blivit huvudet kortare.
Ave.  

onsdag 4 juli 2012


Den första bilden är verkligen Slussen och den andra ligger i  Slussenområdet nämligen Saltsjöbadstågens perrong. Hela området kallas ju helt sonika för Slussen, enkelt då vet vi var vi är. Undrar hur många bilder som tagits här under årens lopp? Speciellt nu då platsen snart är framme vid vägs ände, just därför verkar det som var och varannan amatörfotograf är här och dokumenterar. Om alla original i form av negativ och bildfiler som exponerats här skulle kopieras till papper i storlek 13 x 18 cm och lades ut på rad. Då undrar jag skulle den raden gå flera varv runt jordklotet? Det är min tro att så blir fallet. Den övre bilden är ju för övrigt en riktig slussbild.
Ergo

tisdag 3 juli 2012

Noterat i Torre

I Torrevieja finns det en gigantiskt lång pir hela 2 km, där det här paret lagt sig att läsa. Själv skulle jag valt en plats i skugga, solen gassade och stekte ordentligt. 
Här är det en kille som hoppat ur skorna och troligen slängt sig i havet i ett försök att undkomma solen för en stunds svalka? Han måste tagit ett långdyk för jag såg inte till honom.

fredag 29 juni 2012

Bryggartäppan



Torsdagsflanörerna kollade in Bryggartäppan eller som den tidigare kallades pundarparken av de kringboende. Nu uppstädat med ny bebyggelse i Per-Anders Fogelströms anda hämtat från stadserien Mina drömmars stad. Här kan kidsen klättra och leka precis som barn vill. Välbesökt som du ser av bilderna och det var inte utan att jag själv hade velat klättra upp på de småhusen och krypit runt i dem. Nu är det av skilda orsaker inte möjligt och ej heller tror jag att det skulle uppskattats om en äldre gentleman gått i berndom på lekplatsen. Men i tankarna kan ingen stoppa mig.
Ave..

torsdag 24 maj 2012

Power

Kraftgata kallas det och lite spetsfundigt kan vi kalla det för power to the people. Sen på den andra gatan, gång och cykelvägen utmed kraftgatan kan vi få powerwalk. I och med det bygger vi upp ännu mer power to the people, fiffigt va?
Power and out.

måndag 21 maj 2012

Batman och andra underligheter.


Hittat på stan i dag. Den enda jag förstår är reklamen eller frågan om cykeln är det väl, kanske är meningen att samvetet ska vakna för "Ska du verkligen sno den där cykeln" bra i så fall om den får den effekten.
Varför ska en bort undrar jag och vad f-n handlar det om? Är det godis, i så fall ska 91:an Karlsson väck? Men varför han över huvud taget är med i reklamen greppar jag inte. Nån som förstår? Batmangraffittin har någon sorts galghumor kan jag tycka, men vad det handlar om vete fåglarna.
Over and out

onsdag 16 maj 2012

Inte mycket att säga om detta annat än att det är ett par bilder ur det stora bildarkivet. Ett arkiv som tycks öka i mängd enligt en linjär kurva. Den uppmärksamme ser antagligen att dubbeldäckaren är plåtad vid T-Centralen. De här tågen lär vara väldigt skramliga och inte alls så komfortabla som de ser ut. Har jag läst är bäst att tillägga, ingen egen erfarenhet alltså. Traktorn med de vanliga bondgårdsattiraljerna är tagna på Hästa Gård.

torsdag 10 maj 2012

Sliten skönhet


Slussen snart ett minne blott. Hur ska det gå då för oss fotonördar? Jag menar om inga motiv dyker upp där ute kan man alltid dra till Slussen och skjuta ett par nostalgibilder. För nostalgi kommer de att bli utan tvekan och de bilderna kommer i en framtid att tas fram och jämföras mod det då nya Slussen. Jämförelsen tror jag inte kommer att bli till det nya Slussbyggets fördel. Tvärtom all charm kommer att gå förlorad i det nya byggets, så tror jag.
Amen