onsdag 29 februari 2012

Död mans grepp??

Fångat på stan? Kan det här vara död mans grepp? Konstverk kanske, lite bisarr installation kan man tycka.
Inget man bara går förbi utan att observera. Är det kul då, ja jag tycker det, tokiga ideer men ändock kreativa ska uppmuntras så sant så.
Ave.

måndag 20 februari 2012

Blå Gången


I Blå Gången vid Slussen finns nu bara "Film & Musik Slussen" kvar, resten av butikerna har gett upp eller blivit utslängda vad vet jag. Finns Film & Musik Slussen kvar om ett år? Knappast, då startar antar jag ombyggnationen och man undrar var ska udda butiker som den här kunna existera i vårt likriktade samhälle idag. Där samma butiker med samma sortiment trängs i var enda galleria som byggs snart på varenda ledig yta i Stockholms området. Hur ska alla dessa gallerior överleva? De konkurerar inte ens gång med varandra samma priser samma varor vart du än bestämmer dig för att handla. Andefattigt tycker jag och urtråkigt.
Ave.      

måndag 13 februari 2012

Cannot speak for all the rest?

Är det nån som vet vad det här betyder? Man kan hitta det på Söder Mälarstrand om man är nyfiken och ställer sig på vägen ovanför. Vem kan inte föra de andras talan kan man undra. Finns ett band som heter Dave Mathews Band vilka har en låt som heter, what would you say som har som slutkläm. "I don't understand at best
And cannot speak for all the rest The morning rise a lifetime's passed me by What would you say?" Som sagt är det nån som fattar något över huvud taget?
Inte jag i alla fall.

fredag 10 februari 2012


Spinner lite vidare på förra inlägget. På Onslunda kyrkogård i Skåneland har man ställt upp uttjänta gravstenar utmed en gång tätt intill varandra för att bevara dem. De flesta gravstenar är ju oftast vackra att se på samt innehåller en hel del historia att berätta särskilt för släktforskare. Fanns en hel del stenar som stod lutade mot kyrkomuren också. Det här är några år sedan så vem vet de stenarna kanske också står bredvid dessa som är snyggt ordnade i rad.
HasseL ristade

 

Stones


Har du uppmärksammat någon gång att de flesta Kyrkogårdar har ett undanskymt ställe dit de förpassat gravstenar från gravplatser ingen längre vill kännas vid. Förvånansvärt många stenar är bara runt tjugo - trettio år gamla. Kan inte låta bli att fundera på detta, för inte glömmer vi väl en anhörig så snabbt. Eller är det för dyrt med en gravplats nu mera. Skulle tro att svaret finns  att hämta där. På en del platser i vårt land låter man konstnärer / bildhuggare ta hand om gravstenar för konstprojekt, låter sunt kan jag tycka. Så här ser det i alla fall ut på baksidan av kyrkogården nästgårds mig.
HasseL ristade

torsdag 9 februari 2012


Fick en gammal kamera Olympus OM1 som legat orörd i en låda i cirka 25 år. Ungefär fem till sex rullar har körts i kameran totalt . Behöver jag tillägga att den är som ny. Annars är risken att kameror efter att ha legat oanvända i så här många år  rejält ringrostiga. Kameramekanik kan lätt kärva om de inte motioneras regelbundet. Denna gamla klenod funkade alltså precis som om den ska. En riktigt rolig gammal analog herre som kommer att få tjänstgöra då och då. Testat kameran med en T-Max och en Tri-x rulle, de två övre är från sistnämda.
HasseL ristade 

lördag 4 februari 2012

FotoBook


Svartvita Bilder by Hasse Löfstrand | Make Your Own Book

Har precis fått hem en fotobok som jag knåpat ihop på Blurb. Från beställning till leverans hem tog det exakt en vecka. Då hann de med att både producera densamma samt leverera boken från USA. Rätt så imponerande tycker jag. Bra kvalitet dessutom på i det här fallet standard papper. Du kan alltså ta dig en liten titt här på ett begränsat antal av bilderna i boken.
HasseL ristade