söndag 25 mars 2012

Crossroads on stage



Crossroads tror jag de kallar sig, bra är de i alla fall. Restaurang K3K i Spånga håller buffeafton i slutet på månaden ett stadigt återkommande evenemang. Där spelar det här gänget ofta och ibland andra band. De brukar laga till en rasande god BBQ vid de här kvällarna, bara den är värd ett besök, billigt är det också.
K3K är en ypperlig lunchrestaurang därtill. Körde med min X100 när de här bilderna togs, inte optimalt att fota scen med fast objektiv och brännvidd 23 mm. Krävs att man kryper nära för att få lite kontakt i bilderna, vilket inte är lätt när det är folk i varje ledigt hörn. Blir en zoom på kameran vid nästa tillfälle. Klicka gärna på bilderna och kolla in dem förstorade, de vinner på det.
Keep on rockin folks  

måndag 19 mars 2012

Taskig parkering!

En gammal Amazon, Med lister och krom, Ratt i bakelit, Californiavit, Ãkta galon, I skinnimitation, En gammal Amazon. Amazonen står lite taskigt parkerad men den är inte ensam finns mer som är parkerat på denna speciella plats.
De här två gynnarna kanske skulle gå att sjösätta, tror nog att man ska testa dem på grunt vatten. Reliker som dessa går att hitta om man väljer rätt promenadstråk.
That´s all folks.

söndag 11 mars 2012

Rosen

Här käkar jag lunch då och då med torsdagsgänget, även Hembyggdsfotografen och jag hittar också hit emellanåt. Här vankas det lunch för hugade som önskar portioner värdiga skogshuggare. Man går alltså mätt därifrån och gott käk är det också. Trevliga matställen tenderar att ofta ligga på Söder så också denna boning. Restaurang Rosen var namnet å har du vägarna förbi vid lunchtid och kaggen kurrar och ropar på föda så testa den vet ja.

fredag 9 mars 2012

Pumpen


Tycker att de här två grabbarna har något gemensamt i kroppshållningen. På den undre bilden är den unge herrn på väg någonstans. Med viss tveksamhet tycker jag mig läsa in av gångstilen. Den övre bilden på den unge mannen som hänger i pumpen på  Järntorget kan man undra vad som händer och sker? Trött och less kanske eller bara vilar en stund. I alla fall inget är givet och man undrar vad som rör sig i huvudet på gossen.

onsdag 7 mars 2012

Första soppningen




Har sett den här gamla övergivna Handelsträdgården i många år. Den förfaller lite mer för varje år som går. När man passerar på vägen förbi handelsträdgården så ser den ganska oansenlig ut, har nog uppfattat det som att här står det kanske två växthus. Men när jag tog mig så här inpå, så insåg jag att här har det en gång varit en stor odling av något och många växthus syns resterna av. Såna här gamla rester av en gång blomstrande affärsverksamheter är ur en amatörfotografs synvinkel rena guldgruvan. Går att ta den ena detaljbilden efter den andra, hur inspirerande som helst. Att det sen är den första hemma soppade filmen på dryga 30 år gjorde det ytterligare kul. Tri-x och D76 framkallare det är grejer det.
Have Mercy.

torsdag 1 mars 2012

Mycket gammalt meddelande

Vi kan vara överens om en sak, informationen på våra hårddiskar kommer inte att hålla lika många år som det här dokumentet. Trots att en del av informationen försvunnit under åren så innehåller den fortfarande en stor del av originalinnehållet. Den står för övrigt vid Lovö kyrka och har tidigare varit inmurad i kyrkans vägg. Finns ett par till runstenar som även de tidigare har varit inmurade. Numera är de resta på respktive stens fyndplats.
Ave  

Tunneln

Brunkebergstunneln. Visste du att den invigdes 1886, ganska gammal med andra ord. En herre vid namn Knut Lindmark lät bygga tunneln, i början ville han ha 2 öre i betalning för att passera genom tunneln. Det tyckte Stockholmarna var alldeles för mycket. Projektet förorsakade Lindmark stora ekonomiska problem och folkhumorn kallade av den anledningen tunneln för Lindmarks undergång i motsats till hans tidigare projekt Katarinahissen som folkhumorn döpte till Lindmarks upphöjelse. Folkhumorn är inte att leka med.