torsdag 24 maj 2012

Power

Kraftgata kallas det och lite spetsfundigt kan vi kalla det för power to the people. Sen på den andra gatan, gång och cykelvägen utmed kraftgatan kan vi få powerwalk. I och med det bygger vi upp ännu mer power to the people, fiffigt va?
Power and out.

måndag 21 maj 2012

Batman och andra underligheter.


Hittat på stan i dag. Den enda jag förstår är reklamen eller frågan om cykeln är det väl, kanske är meningen att samvetet ska vakna för "Ska du verkligen sno den där cykeln" bra i så fall om den får den effekten.
Varför ska en bort undrar jag och vad f-n handlar det om? Är det godis, i så fall ska 91:an Karlsson väck? Men varför han över huvud taget är med i reklamen greppar jag inte. Nån som förstår? Batmangraffittin har någon sorts galghumor kan jag tycka, men vad det handlar om vete fåglarna.
Over and out

onsdag 16 maj 2012

Inte mycket att säga om detta annat än att det är ett par bilder ur det stora bildarkivet. Ett arkiv som tycks öka i mängd enligt en linjär kurva. Den uppmärksamme ser antagligen att dubbeldäckaren är plåtad vid T-Centralen. De här tågen lär vara väldigt skramliga och inte alls så komfortabla som de ser ut. Har jag läst är bäst att tillägga, ingen egen erfarenhet alltså. Traktorn med de vanliga bondgårdsattiraljerna är tagna på Hästa Gård.

torsdag 10 maj 2012

Sliten skönhet


Slussen snart ett minne blott. Hur ska det gå då för oss fotonördar? Jag menar om inga motiv dyker upp där ute kan man alltid dra till Slussen och skjuta ett par nostalgibilder. För nostalgi kommer de att bli utan tvekan och de bilderna kommer i en framtid att tas fram och jämföras mod det då nya Slussen. Jämförelsen tror jag inte kommer att bli till det nya Slussbyggets fördel. Tvärtom all charm kommer att gå förlorad i det nya byggets, så tror jag.
Amen   

onsdag 9 maj 2012

Skaters


Björns Trädgård en eftermiddag och full rulle på skateåkarna. Grymt duktiga är de. Kollade på nätet vad tricksen som de utför heter, å de var många ska jag säga. Wikipedia listade upp ett femtiotal tricks. Vad sägs om de här.
5-0 - Att glida på en kant med den bakre trucken.
180 - står för 180° och används som tillägg för ett trick där brädan vrids ett halvt varv.
En flip är ett trick som på något sätt får brädan att snurra i luften, både horisontellt eller vertikalt.
Heelflip är ett trick där skateboardåkaren sparkar sin skateboard för att få den att vända runt 360 grader. Vad man gör är att trycka ner bakdelen, tailen, på skateboarden. Sedan drar man framfoten upp mot noisen och sedan sparka ut foten mot vänster om du står goofy, sedan drar man upp knäna och när skateboarden har flippat färdigt och man ser griptapen sätter man ner fötterna. Tricket är som kickflip fast man flippar brädan åt andra hållet och att man använder hälen.
Den här sista heelflippen låter redan verbalt helt omöjlig att utföra och det beror nog mest på att jag fattar noll vad det betyder. Va fan gör man när man står goofy??

Ten four and out.

söndag 6 maj 2012


En gammaldags tobaksaffär har det varit, sådana finns inte längre. Numera är de omgjorda till spelhallar där vi lämnar in tips och allehanda andra sorters spel som det Svenska folket verkar ha hänge sig till. Om man tänker sig att de sparat pengarna de satsat på lotterier och spel och fått dem att förränta sig bara lite grann. Så undrar jag om inte den vinsten skulle bli den största för majoriteten av spelarna.