fredag 22 mars 2013

Vem är Dock? För det är, antar jag en personlig Tag. Vad är tillfredsställelsen med att måla anonyma taggar här och var i samhället. De flesta taggarna är utförda av usla amatörer utan den minsta konstnärliga talang, men så kan man se på en del att där finns artistiska anlag. Å då undrar jag varför försöker de inte slå sig fram som målare, tecknare, konstnärer eller grafiker eller liknande i stället för att kladda ner offentliga byggnader? Det är f-n i mig resursslöseri.
Amen

torsdag 21 mars 2013


Igår påstods det vara vårdagsjämning, mera vårdagsjämring som nån klok person på P4 uttryckte sig och som jag helt och hållet höll med om. Nu får den ge sig den eländiga kylan som håller oss i ett strupgrepp. Ni ser ju hur jobbigt det är för grabbarna med kylan. Till och med de unga vill kunna gå ut i lättare klädsel och springa iväg i lekar med yra vårben.
Ave

söndag 17 mars 2013


A Tribute to Pink Floyd med P-Floyd bandet från Skog utanför Falun. Såg dem i fredags på Scala Teatern och det var en oerhört bra konsert. Skulle nog tro att dessa gossar är vassare än originalet. Publiken bestod tror jag av idel Floydianer som kunde sjunga med i många av låtarna, imponerande tycker jag. Konserten präglades av hög stämning och spelglädje levererades i mängd av bandet.
Har du missat det här får du skylla dig själv.

lördag 16 mars 2013


Glad att man inte är död. Så står det på T-shirts som han säljer denne Lars Demian satiriker från Halland, det får jag hålla med om att jag också är. Hans genre enligt wikipedia är centraleuropeisk och klezmer-influerad musik, blues, folkrock, experimentell rock. Allt håller jag med om förutom "klezmer" vad fan är det för något? Vi kollade in han och hans ackompanjatör Tallroth på Södran för två dagar tillbaks. En väldigt trevlig afton, svänger gott och bett i texterna fattas inte heller. Han rekommenderas varmt.
Over and out. 

Centraleuropeisk och klezmer-influerad musik, blues, folkrock, experimentell rock

måndag 11 mars 2013

Ett par strövarbilder känns gott ladda upp när det inte finns några pockande exponeringar att visa. Kan tillägga att det är en gammal Pentax ME laddad med T-Max 400 ASA som har åstadkommit de här bilderna. Är naturligtvis helt onödig information men behövde lite ord till dem. 
Roger over and out.

torsdag 7 mars 2013


Whisky det är goda grejer det. Vi är sex lätt åldrade herrar som är delägare i ett whiskyfat hos Mackmyra. Här om dagen provsmakade vi vår Whisky Sherry Elegant. Det var förvånansvärt hur gott den smakade redan efter endast 2 års lagring. Nu får den lagra vidare i tre år. Därefter blir det ett antal goda och väldoftande flaskor undergörande livselixir per skalle. Ser vi alla fram emot. Som om inte detta var nog beslöt vi teckna upp oss för ett ytterligare whiskyfat denna magiska kväll. That´s progress folks.
 Amen 

onsdag 6 mars 2013


Mobiler, vart du än riktar blicken så nog ser du någon som pratar i den eller spelar spel. Andra surfar frenetiskt i något slags försök att slippa tillvaron inbillar jag mig ibland. Det allra märkligaste är att se ett gäng ungdomar som sammanstrålat vid ett kafebord i stället för att umgås stirrar var för sig in i skärmen. Många vuxna beter sig så också. Skulle tro att det är bättre att lägga undan den där tidsmaskinen och bara använda den för nödvändiga telefonsamtal och sökningar på nätet. Helt enkelt begränsa behovet av den.
Så tycker jag. 

söndag 3 mars 2013


Trafikstockning i den undre världen. När våren kommer så kommer kidsen ut igen och livlig trafik uppstår på trottoarerna i vårt husområde. Härligt tycker jag, det är barnens lekar som gör området levande. Kommer att tänka på Beppe (text) och Olle Adolphsons (musik) "Det gåfulla folket". Barn är ett folk och dom bor i ett främmande land, detta land är ett regn och en pöl. Över den pölen går pojkarnas båtar ibland, och dom glider så fint utan köl. Kommer ni ihåg den där gränslösa fantasin som barn äger, beskriver texten bra eller hur. Barnen är vår framtid ska man ha klart för sig.
Ave 

fredag 1 mars 2013


Det är dags nu för snön att försvinna. Huga vad skönt det ska bli att få snöfria gator och åter få byta ut de kraftiga vinterpjucken mot lätta skor igen och tunnare kläder därtill. Det om något gubar å gumor är verkligen något att se fram emot. Vi har nog alla konstaterat att det är betydligt ljusare utomhus tidigare för varje dag och ljuset håller sig uppe betydligt längre på kvällarna innan det dalar. Vädertyp som på den nedersta bilden vill jag inte se mer av.  Nä sol och värme nu för f-n.
Roger, over and out.