onsdag 29 maj 2013

Rörmokarhubb, som synes är det inte bara inom datorvärlden hubbar används! Redan de gamla rörmokarna från fordom utnyttjade tekniken. I rörmokarnätverk är en rörmokarhubb en enhet som slår ihop ett antal olika segment till ett enda stort segment. Alltså flera rör till ett enda i förenklade termer. Vanligen avses rörmokarhubbar för skit-transporter, men motsvarande enheter finns för andra typer av nät, såsom diskvatten som tvättvatten, etc.
Ave

Kontraster mellan staden och landet och ändå så lika på något sätt. Våra förfäder fick slita oerhört för att baxa bort stenar för att skapa odlingslotter och beteshagar för kreaturen, ett måste för att överleva. Inne i staden förr i tiden la arbetarna kullersten på gatorna för hand, sten efter sten, också ett jobb för att få råd att leva i den tuffa stadens villkor. Jobba bör man annars dör man, jobba gör man, ändå dör man. Som Gustaf Gjeier sa, fast inte riktigt så, men ungefär.
Over and out

torsdag 16 maj 2013


Det är solen och våren som gör att de dyker upp på soffor eller på Dramatens trappor eller vart helst det finns en plats att sippa D-vitamin på. Käkar du D vitamin under vinterhalvåret förresten? Expertisen säger att vi behöver det för att motstå det mesta av influensor och förkylningar under vinterhalvåret. Enda sättet att få D vitamin är att exponera vår kropp i solen, med måtta naturligtvis. För mycket solande ger ju malignt melanom som bekant. Så det där gamla ordet som bara finns i det svenska språket gäller som vanligt. Lagom är bäst.
Ten four end out.

I väntan på tåget! Hamnar jag ofta vid perrongens slut på Centralstationen och som av händelse blir det ett par exponeringar. Antar att det är reptilhjärnan som styr handlingen eller kan det vara så att jag tänker ah vad sjutton klicka av nån bild i alla fall, nu innan hemfärd? Så du förstår kanske att det finns lite granna i biblioteket härifrån. De här är alldeles färska och kom upp ur framkallningsdosan för en vecka sedan.
Roger and over now.

onsdag 15 maj 2013


Fullt ös på stan nu när värmen äntligen behagat dyka upp. Soldyrkare och gatumusikanter dyker upp precis som Tussilago och vitsippor gör i markerna.  Lättare klädsel är det bästa av allt med våren kan jag tycka. Så skönt att hänga undan tunga vinterkläder och kroppen befriad från något kilo sisådär av ylle eller bomull eller vad de nu kan bestå av. Finns en baksida när våren exploderar på nästan en dag
och det är mängden pollen som belägrar luften mindre kul för oss allergiker. Fast det är ju inget nytt det är så det är för en stor del av befolkningen numera. Nedsmutsningen av luften är vi alla bra på.
Ten four and out.