torsdag 27 juni 2013


Han där ovan sitter och väntar på Godot, dat kan faktiskt vara Samuel Becket himself reinkarnerad till nutid. Jag inbillar mig att du som jag kan tänka dig ett sällsynt spännande, humoristiskt, förvirrande och provokativt drama när du ser silluetten av mannen på soffan? De två gentlemännen i bild är djupt inne i litteratur rörande den utställning som hänger på väggarna , platsen är Stockholm Satdsmuseum.
Ave 
 

tisdag 25 juni 2013


Jumbo Stay, vandrarhemmet ute vid Arlanda en uttjänt gammal 747-200 Jumbo Jet. Planet flög för Singapore Airlines från år 1976 och åren efter under flera flygbolag och slutade sina flygande dagar på Arlanda år 2002. De är bra stora de här fåglarna, om du står under kroppen får du ett bra perspektiv på hur stor. Som nyfiken turist kan man fika på första våningen under cockpit till ganska normala priser, vill du däremot gå ut på en av vingarna får du punga ut med en 50 lapp? 

måndag 24 juni 2013


Finns det bättre musikupplevelser än med källarband eller som i detta fallet lite känt i närområdet. Tycker att de små scenerna med hobbymusiker skapar en intim känsla som är svår att känna vid de stora arenorna hur bra artister det än är på scenen. Det här är Crossroads Bluesband som spelar rock och blues i en salig blandning, genuint duktiga är de. Svänger gott sörru.
Ten four and out.

tisdag 18 juni 2013

onsdag 12 juni 2013


Vad sysslar grabbarna med här då? Så klart smartphonen är med på lunchen också. I bland undrar jag hur jag beter mig som klarar mig utan en smartphone. Går jag miste om något relevant här i livet? Övre bilden är från den ständiga vägarbetsplatsen Hjulstakorset som fortsätter fram till Rinkeykorset
samt Kista, men det blir bra när det står färdigt, hoppas vi alla.

måndag 10 juni 2013

Jag är tillbaks till den där smartphonen, den är uppenbarligen till nytta varhelst man befinner sig. Om man väntar på en person går det bra att spela ruzzel under väntetiden eller kanske slösurfa lite granna? Eller kan det vara viktiga sms som kontrolleras. Kan också vara GPS:en som är uppladdad för att hitta rätt väg till målet. Valen kan nästan ses som oändliga med dessa för folket så viktiga maskiner. God bless the electronics equipments. 
Over and out. 
Ett annat fik en annan tid nästan om man ser till interiören. Även här hittar man ibland någon som är ute i cyberrymden men inte ofta.
Ja det var bara det.

söndag 9 juni 2013

Vet du vad som är unikt med den här bilden? Inget alls egentligen men den visar en ovedersäglig trend i vårt samhälle. De yngre är ständigt uppkopplade vare sig det är med en smartphone eller en dator. Äldre kan fortfarande konsten att umgås och sitta och prata över en kopp kaffe. De flesta känner säkert igen fiket. Gamla Ellens där Tårtan spelades in anno dazumal.
Over and out.

fredag 7 juni 2013

En sida av Slussen som inte visas så ofta tror jag. Vid det här laget har nämnda Slussen fotats för tävlingar och för en oändlig mängd bloggar. Vilket måste resultera i en avsevärt stor mängd bilder. Det är ju så att Slussen drar till sig oss amatörer som om den vore en magnet. För den som har fantasi går det antagligen att hitta nya infallsvinklar på betongkollossen. I alla fall gör de flesta av oss försök att hitta de där gäckande nya vinklarna.
Over and out.

Det är sommar i Gamla Stan och dess gränder och torg, många besökare av turistkaraktär och utan tvekan är ryssfaktorn stor. I och med morgondagens bröllop hörs amrisarnas språk nästan lika ofta som ryskan. Fik och restauranger fylls snabbt med folk, sommarsemester för butiksägarna finns nog inte på agendan gissar jag.
Over and out 

lördag 1 juni 2013


Undrar vad han tänker, ska han gå fram till påsen och kolla vad som finns i kassen. Eller vad gör han, jag vet inte svaret stannade inte för att se vad som skulle ske. Den undre bilden måste kanske förklaras vad som sker i bild. Det är en fotograf som stoppar en okänd person och ber att få fota densamma. Här kan man också undra om fotogafen är ute på ett uppdrag eller kanske deltar i en fotokurs av något slag. Mycket att fundera över där ute på stadens gator.
Ave