fredag 27 april 2012

Fotografer


Du ser dem överallt fotande med sina kameror eller med sina mobiler med inbyggd kamerafunktion. Att Kungsträdgården just nu är ett eldorado såväl för flanören som för fotografen är lätt att inse av mängden folk som är där nu, när de Japanska körsbärsträden blommar. Nog är det bedövande vackert i blomningen och sorgligt nog över på en eller två veckor som allt annat i vår natur under våren. Vi som är pollenallergiker är kluvna till den här intensiva perioden i guds natur. Vi är tvungna att begränsa oss vad det gäller att vistas utomhus för att inte bli totalt sänkta av pollenattackerna. Regnskurar är vår bästa vän som spolar bort pollen och vi kan andas ut tills nästa attack kommer. Reklamfotografer håller också till i Kungsan då och då, undrar vad den här handlar om.
Ten four and out.

måndag 23 april 2012

Abandoned

Övergivna hus i StorStockholms området är nog inte så vanliga längre, marken är dyr och de försvinner för att ge plats för nybyggnationer av något slag. Tjugo minuter med cykeln så är jag vid detta husvrak, har sett huset skymta från stora vägen E4 men inte hittat hit med bil. Med cykel var det desto enklare. Undrar naturligtvis vem som bott här och varför huset övergavs och när det lämnades.  

onsdag 18 april 2012

Hår

Upptäckte den unga damen när vi promenerade förbi Plattan, den frillan ville jag bara få på film. Stegade fram och frågade om jag fick skjuta en bild och det var grönt ljus på det. Glömde att fråga hur i all världen hon burit sig åt att få så långt hår att stå upp så stabilt som det gjorde. En del vind i luften var det också. Är det gele som fixar frisyrer som den här? Hon ser bra tuff ut i sin hårkreation. Nog måste det vara en mängd andel jobb att fixa till den här höjden varje ny dag, eller har jag fel där?
Over and out.

måndag 16 april 2012

På spåret


Vi har alla våra olika sätt att bete oss på tågresorna, de här resorna var skönt avslappnade utan några stör moment. Då menar jag de här som pratar i mobilen högt så alla ska höra om deras kärleksproblem eller om hur oense de är med någon person. Ibland önskar jag att det fanns en avstängningsknapp på de här personerna eller åtminstone en volymratt. Tänk dig tanken att gå fram till personen och vrida ned volymen till en för de övriga passagerarna behaglig nivå, voila. En sån uppfinning borde ge Nobelpris. Kan vi inte ge uppfinnaren Håkan Lantz i uppdrag att skapa en sådan funktion?? 
That`s for sure man.

torsdag 12 april 2012

Hängd


Byggmästaren är symboliskt hängd måste det väl ändå betyda, den här dockan som hänger på ett nybygge i Sundbyberg på andra sidan Bällstaån i jämnhöjd med Marabouparken. Förr betydde en dylik hängd docka  en protest mot att byggmästaren inte bjöd på taklagsfest. Säkert samma här skulle jag tro. De två snyggt parkerade Audi-kärrorna körs av två tvillingflickor här i byn. Tillsammans med Stiga trucken bildar de ett riktigt kraftpaket av sällan skådat mått.

tisdag 10 april 2012

Kollonilotter



Man kan undra om det känns mysigt att ha det så här på sin kollonilott? I mina ögon ser det mest ut som ett övernattningsläger för hemlösa. Ändå växer det grönsaker och solrosor å la mastodontstorlek här på slutet av sommaren. Bitvis växer det nog lika mycket ogräs också, det kan jag förstå för hu jeda mig för att rensa ogräs. Roligare kan man ha, men på en kollonilott tycker jag att det ska vara lite mer ordning och reda än vad det är på de här lotterna.

torsdag 5 april 2012


Ett par bilder från en strövardag på stadens gator och gränder.

tisdag 3 april 2012

PV

Volvo PV 444 handlar det antagligen om, kanske till och med L-modellen som producerades 1957 till en bit in på 1958. Samma år 1958 alltså presenterade Volvo en ny modell med hel framruta. Vraket är därmed lätt att åldersbestämma till minst 54 år gammalt och har stått här i myllan sen många år. På en vad jag tror tidigare tomt numera totalt igen vuxen, finns också en brunn intill vraket. En bit ifrån vilar ytterligare en halv PV där bara bakvagnen finns kvar. Historien bakom de här vraken vore intressant att få tag på, men tycks för mig fördolda.

måndag 2 april 2012

Gatuliv


Lite axplock från stadens gator. Lite förvånad blev jag när jag strövade på Drottninggatan och upptäckte de här läderstövlarna i fullgott skick? Vem ställer ifrån sig pjucken på det här sättet och varför? Vi får hoppas på att uteliggarna observerar dem och tar hand om skorna. Det händer märkliga saker i stan mer eller mindre hela tiden,oftast passerar vi förbi dem utan att notera dem. Vi ser dem men tänker so what, å så är minnesbilden snart raderad. Om vi tar oss tid finns det hur mycket som helst att fantisera runt ett par skor på en soptunna i stan. Tänkbara anledningar är oändliga.
Over and out.