tisdag 27 augusti 2013


Take the A - Train lirade de när jag kollade in dem i Götgatsbacken. För de lite äldre i publiken, jag menar de få av er som tittar in här, känner till att den låten var Count Basies paradnummer. Nu kände jag att jag är ute på djupa vatten, kollade google således och den låten har spelats av många jazzgubbar bland annat Duke Ellington och många fler. Men för mig är Take the A-Train endast förknippad  med Basie. Jazz var aldrig min musik, äkta gammaldags rock´n´roll och 60 tals pop var mitt gung. Men lite Basie på äldre dar var och är OK.
That´s for sure man.

tisdag 20 augusti 2013


Brända Tomten i Gamla Stan är en liten oas där man kan sitta ned på en av sofforna och bara koppla av en stund eller snacka runt över språkbarriärerna som grabbarna här. Få turister hittar hit i alla fall ingen av alla dessa stora grupper som anförs av guider. De får bara se Västerlånggatan och Stortorget, samt runstenen som är inmurad i en vägg, ja lite till då. Men de kommer aldrig hit till oasen, bara de turister som väljer att gå egna vägar, bra så tycker jag. Kul att strosa på Västerlånggatan är det och kika in sig på alla nationaliteter som kommer hit och när jag är trött på det är oasen ett trevligt rastställe. finns ju fik där också om det drara i kaffetarmen.
Ten four and out.

fredag 16 augusti 2013



Skydivers eller fallskärmshoppare, ser så häftigt ut när man kollar de som hoppar. Men hur fanken vågar de. Mig skulle de vara tvungna att sparka ut från planet om jag skulle drista mig till ett sådant stolleprov. Inte ens ett tandemhopp är att tänka på. Men lik förbenat ser det hur kul ut som helst. Mycket att tänka på verkar det också vara, bara att packa skärmen efter ett hopp tar en bra stund såg jag, det beror antar jag på att en felaktigt packad skärm är skillnaden mellan att komma ned lungt och stilla mot rakt ned i backen. De där som ligger på en skatebord övar inför uthoppet gissar jag. Tänk dig att hoppa ut från planet från 4000m höjd för att falla fritt i cirka en minut, då måste man nog veta hur man ska rida på termiken. Som sagt inget för mig men att kolla in dem är himla roligt.
Ave 

torsdag 15 augusti 2013


Återkommer till föregående inlägg och visar en bild på Costa Fortuna ankrad på redden och en på alla dessa turister som vällde in i gamla stans gränder och prång. Här fotar de Nobel Museet på Stortorget. Kan garantera att det huset plåtades intensivt av alla turister. Nya horder bytte av varandra med jämna mellanrum anförda av en guide med en pinne höjd i luften med någon form av identitetsskylt på, så ingen skulle tappas bort. 
Ave

onsdag 14 augusti 2013


Säga vad man vill om turiststråket Västerlånggatan, där händer det hela tiden något som kan vara värt att ta en bild på. Just den här dagen hade den Italienska lyxkryssaren Costa Fortuna ankrat på redden och turister av en mängd olika nationaliteter välde in i Gamla Stans gränder och prång. Turistnäringen i Stockholm bör numera inbringa enorma inkomster för butikerna? Tanken slog mig att många turister är av asiatiskt ursprung och köper de sovernier så är det troligt att de tar tillbaks dem varifrån de ursprunligen tillverkats.
Ave

torsdag 8 augusti 2013

Trappan


Förmodligen Stockholm mest fotogaferade trappa. Så ligger den också i Slussen som ska rivas, när vet nog ingen. Det ena efter det andra förslaget har presenteras och vad jag förstår så är det bara majoriteten i Stadshuset som tyckt båda var bra. Inte de övriga i Stadshuset inte heller det engagerade folket ute på stan. Min undran är finns det inga arkitekter som är som folk i gemen och kan lägga fram en planlösning som är mänsklig utan någon jädrans bilautostrada. En god källa för spontanfotografi är det i alla fall.