söndag 10 april 2011

Järfälla Jazz & Blues Festival

De här grabbarna från Kallhäll kallar sig Bourbanstate och spelar country influerad rock. Musik i min smak och jätteduktiga var de också. Å så den där steel guitaren som lindar in sig med slingor i låtarna är också helt i min smak. De var så bra så vi köpte deras nyproducerade första CD.

Basisten i ett bluesband med namnet Slowman band, han hade en hel del attityd och stod aldrig still. Bra för då finns det chans att kunna få till lite variation i motivvalet. det här bandet var också mycket bra.  


Bitter Blue ett bluesband som svänger rejält, spelar både blues och 50 tals inspirerad tidig rock. Tror jag aldrig sett en trummis som lever sig in i musiken som trummisen i det här gänget. Om man kan säga att någon spelar med hela kroppen så var det precis vad han gjorde. Järfälla Jazz och Bluesfestival håller alltid en hög klass och sen är det så kul att kolla in band som jobbar lite i skymundan från de etablerade stjärnorna. Större spelglädje än vad de inte så kända banden skapar  får man leta efter.

1 kommentar: