söndag 19 juni 2011

Look sharp

Cool kille med fimp i örat i alla fall ser han ganska eljest ut som de säger i den övre delen av Sverige.
Titan TV Produktion filmar två trollkonstnärer som beundras av drös ungdomar en kamera koncentreras mot trollerigubbarna och en annan helt riktad mot publiken det vill säga ungdomarna. En ljudgubbe var det med också det är han som håller upp det där som ser ut som en golvmopp, men är en microfon of course.
     Inte mycket att säga annat än att GB-gubben håller kollen.

torsdag 16 juni 2011

Eltandborstar och försäljare

I dag blev jag uppringd av en ung trevlig gosse som frågade om jag ville delta i en liten undersökning om vad jag använder vid underhållet av mina tänder. Frågorna bestod av hur ofta jag går till tandläkaren vilken typ av tandkräm jag använder, typ av tandborste, och om jag nyttjade mellanrumsborste och några harmlösa frågor ytterligare. Därefter frågade han om jag ville ha en elektrisk tandborste som ersättning för att jag deltog i den mycket korta undersökningen, helt utan kostnad för mig naturligtvis och ingen portokostnad ovanpå som är vanligt förekommande. Det tackade jag naturligtvis ja till. Men så kom det där som jag anade skulle komma, där fanns naturligtvis ett krav.
Det bestod av att jag förband mig att köpa en ny eltandborste var tredje månad ungefär eftersom de försämras efter den tiden och bör bytas ut. Ja jävlar vilka fula försäljningstricks de har numera. Jag tackade naturligtvis nej med motivationen att jag aldrig köper nånting via telefonförsäljning. Här vart den unge trevliga gossen en anings purken och frågade citat, ska vi skita i hela grejen då? Ja det ska vi sa jag å så sa vi hej då, jag glatt och den unge gossen hej med ilsket tonfall. Ska tilläggas att jag haft min eltandborste i två år nu och batteriet börjar visserligen vissna och behöver därför laddas oftare numera. Men inte behöver jag en ny tandborste var tredje månad den saken är klar.

onsdag 15 juni 2011

På stan igen



Vad ska man säga, kontrasterna är många och hårda när solen skiner rakt uppifrån och ned med högsta Lumen. Det blir bilder i alla fall för det är kul att bara plåta på med den gamle trotjänaren. Särskilt nu då den äntligen har blivit tät och inte släpper in något ströljus. Har tagit ett par tekniska moment och filmer för att klura ut var boven i dramat satt, locket stod för de flesta problemen men det tycks för tillfället i alla fall vara bemästrat.
Carpe..

måndag 13 juni 2011

Kamerabehängd

Helt plötsligt klev han ut i gatan vid Sergelrondellen när det slog om till rött, för att plåta en motorcyklist. Det var bara det att han stod kvar när det vart grönt också, en viss irritation kunde ses hos föraren av Volkswagenbilen. Troligen en fotoklubb ute på stan, fotopolarna syns i bakgrunden. Tänk att orka släpa på två tunga systemkameror samt en fotoryggsäck full med kameraprylar. Sådana ryggsäckar brukar rymma en kamera och ett par objektiv samt lite mer attiraljer. Blir många kilogram det, närmast att jämföra med en fjällvandring. Själv brukar jag ha med mig en Nikon D90 som är en ganska liten systemkamera, mindre än de han har på bilden och trots det tycker jag att den är för stor och klumpig. Blir snart en Fuji X100 en liten kompakt i retro-utseende väger väldigt lite kan det mesta som en systemkamera kan och är hur lätt som helst jämfört med en systemare. Sen brukar jag också då och då släpa med mig min gamle trotjänare Pentax ME från fordom med film, så liten och behändig samt lättviktig. På 70 talet förstod kameratillverkarna att kamerorna skulle minimeras i storlek, sen övergav de denna strategi vad det gäller systemkameror när den digitala boomen kom och tillverkar nu dessa i tegelstensformat. Varför i herrans namn gör man det undrar jag.
Ten four and out..   

söndag 12 juni 2011

Mer sett på stan



När de här bilderna togs var det fortfarande nästan olidligt varmt, då passar en öl att kyla ned kroppen. Igår kom äntligen lite svalka med nästan normala sommartemperaturer och huset kunde vädras ur med drastisk temperatursänkning inomhus som följd. Helt plötsligt gick det bra sova igen, men varför ska det blåsa stup i kvarten när tempen är låg kan man undra.   

torsdag 9 juni 2011

Skeppsholmen

Torsten är en gammal bogserbåt, byggd vid Lundby Mekaniska Verkstad AB 1895 för Göteborgs Bogserings AB. Har kollat runt lite på nätet, det här är egentligen Torsten 2 det byggdes nämligen 3 stycken Torsten-båtar. Så då får vi nog anta att Torsten 1 och Torsten 3 har gått till de sällare båtmarkerna. 
Dykbalb uppe på land, det är lite märkligt men kanske var det vanligt att de fanns både i vattnet och på land? Det är klart att angöra båten måste man göra både på land och i vattnet. Här på Skeppsholmen har den fått den stora äran att vara postombud dessutom.

Båtbyggare finslipar det sista på skrovet, båtbyggare konsten enligt gammal teknik med pluggat skrov lärs ut här på Skeppsholmen. Sen säljer de flesta båten då den är klar, måste ju vara en separationsångest utan like att släppa ifrån sig en skönhet som de skapat med handkraft under många timmar.

onsdag 8 juni 2011

Sett på stan

Unga turister som badar intill bron över till Skeppsholmen, de upptäckte mig och min kamera och ställde sig direkt och poserade. Den attityden är ovanlig när man tar upp kameran här i den stora staden.
Här var det något som pågick med ett större sällskap, passade på att ta en bild på bilden så att säga. En upptagen med att hålla ölen den andra kameran å så brydde de sig inte om mig, sånt är tacksamt. 
Mera fotograferingsmoment, och så en kamera och en öl igen.

Smaka på Stockholm



Kollade in det här gänget på sista dagen av Restaurangernas dag eller som det också heter Smaka på Stockholm. De här grabbarna kommer från Uppsala och heter Simple Sinners med rock i bagaget. Svängde grymt bra med en blandning för kvällen av både rock´n roll, blues och rockabilly och på slutet en hel del funk. De här grabbarna kollar jag gärna in en gång till om möjlighet uppstår. 
Rock until you drop folks...

tisdag 7 juni 2011

Nationaldagen

En skönhet från förr på Görvälns Slotts parkering. Den här modellen var fortfarande under 50 talet en vanlig syn ute i trafiken. Numera finns det bara en och annan kvar räddad av bilentusiasters. 
Kulingarna spelade på nationaldagens firande vid Görvälns slott. Inget vanligt hamboschottisgäng det här inte. Här svängde det friskt med lite Cajuninfluenser, lite blues å lite jazzigt. Spelglädje var ordet och mycket underhållande.
Knypplerska som visade upp sina fina alster, tycks mig vara en tålamodsprövande hobby, dock försäkrade de som var där mig att det var och är en mycket rolig hobby. Faktiskt så håller de en gammal hantverkstradition vid liv. Sådant måste man bara gilla.
Smed med gamla tradionella verktyg och hässja, vad säger man. Jo hur kul som helst med dessa människor som med passion håller gamla tradiotioner vid liv. 

torsdag 2 juni 2011

Var är matte?

Hund övergiven? Hunden ser i alla fall övergiven ut, det är han antagligen inte. Vid första blicken ser det i alla fall ut så. Har matte eller husse lämnat doggen ensam med rullatorn kan man undra? Kanske inte ens hör ihop rullatorn och doggen. Men visst ser doggen väldigt orolig ut precis som om han tänker att hur ska det gå för matte utan rullatorn, kan matte ta sig tillbaka till den utan den? Doggen kan vara en jädrans säker vakthund som biter den våghals i benet som försöker sig på att sno rullatorn eller dumsnäll och bara glor på den som tar rullatorn. Snacka om fria fantasier, nu lämnar vi det och konstaterar att i morgon är det en ny dag och med den kommer det nya möjligheter att hitta och realisera.
 

Fotografen


Fotografen fick det heta eftersom Jan-Peder står där och fotar brudar som en annan Kary Lasch. För den som inte vet eller kanske inte minns så var Kary Lasch en svensk modellfotograf verksam under 50 till 80 talet med hela världen som arbetsfält. Om man betänker Jan-Peders ställning när han fotar så har han dragit vänster ben utåt för att komma ned i ansiktshöjd på brudarna med kameran och lätt böjt högerben för att stabilisera sin resliga lekamen. Ser proffsigt ut eller hur. Jan Kary Peder har numera en Canon G11 som han fotar med alldeles för sällan enligt mitt tycke.   

onsdag 1 juni 2011


Tjurarna är kvar hemma i hägnet på gården och får inte vara med tjejkorna ute i hagarna? Undrar varför? De kanske har utfört vad tjurar ska göra vad det gäller fortplantningen och därefter får de inte störa korna som kanske är i välsignat tillstånd med flera närmanden. Vad vet jag. Står de nu här och väntar på att slaktas kanske. Finns mycket kött på såna här bjässar oxfile bland annat. Det mesta efter slakt finns att köpa på gårdens lilla butik och det är dessutom ekologiskt i allra högsta grad.