onsdag 27 februari 2013


Minns ni Totte Wallin han som skaldade "Först så står det, sen så går det, Enköpingståget!" Rätt ofta stämmer det bra in på pendeltågen också kan jag tycka. Dörrarna på tågen tycks vara svaga i sin konstruktion med tanke på hur ofta de är avstängda på grund av tekniskt fel. Strömavtagarna ser det ut som de fått hyfsad koll på efter att höghastighetskameror satts upp på lämpliga ställen som kontrollerar förslitningen på avtagarna. En annan aspekt på trafiken är att för oss arbetsbefriade som mestadels nyttjar tågen under lågtrafik har oftast inga problem enär tågen för det mesta rullar på bra då. Värre är det i rusningstrafiken. Det är som Murphys Law, Allt som kan gå galet gör det, och vid sämsta tänkbara tidpunkt. 
Ave 

tisdag 26 februari 2013


Fortfarande kvar i den där gamla stan som ni ser. Inte så mycket med dem. Ett par bilder bara, tagna för att, ja varför egentligen? Bara sköt av dem var inte mer med det.
HL   

onsdag 20 februari 2013


Håller mig kvar i gamla stan som ni ser, det här fina lilla torget har jag haft mina funderingar över. Det är då som nätet är en räddare i nöden. Visade sig att här har stått ett hus som förstördes i brand i början på 1700 talet, ägaren uppförde inte någon ny fastighet på tomten. En kastanj växer på torget måste vara en envis rackare som kunnat överleva där. Som en tanke är kaféet döpt till  just Under Kastanjen, fiffigt. Fina miljöer vi har i den gamla staden. En tacksamhetens tanke dyker upp i min skalle, tur att finansborgarrådets Hjalmar Mehrs galna ide om att gamla stan skulle rivas och bebyggas med med höghus åla Manhattan stoppades i sin linda.
Over and out.

Gamla Stan hur kärt är inte det ur fotosynpunkt. För inte är jag ensam om att ett par gånger om året hamna i de här kända kvarteren. Ofta känns det väldigt internationellt dessutom, då menar jag alla språken som kan höras i alla fall på turiststråken. Ryska verkar vara det dominerande just nu med de rika ryssarna med rublerna inväxlade till kronor eller Euro som tas emot i en del butiker. Souvenirer till salu i var och varannan butik, antagligen tillverkade i Kina. Spännande eller, tycker inte jag. Då det skapar jobb så är det antagligen bra för landet, men det mesta är ändå junk som troligen efter hemkomsten hamnar i nån låda. Efter ett par år så slänger turisten den där souveniren som han undrar varför i helsefyr handlade han den. Så tror jag, kanske har jag fel, bra i så fall.
HL   

Ett gammalt hus som stått obebott i flera år går i graven, nu ska här byggas ett nytt hus. Kan man tycka är synd men det här huset var bortom all räddning. Ska bli spännande att följa utvecklingen och se vad som växer upp i stället. To be continued.
Ten four and out.

måndag 18 februari 2013


En dag på stan betyder ett slumpskott här och var, sällan minns jag var de är tagna. Men dessa minns jag faktiskt, nedersta är Sveavägen, torsdagsgubbarna har just besökt Webhallen för inköp av lite datorprylar. Den översta är korsningen Hamngatan och Norrlandsgatan, hembygdsfotografen och jag har vädrat våra gamla ljusmaskiner från förra århundradet. Fortfarande roligt att varva det digitala med att fota med analog film och efter 36 exponeringar soppa dem i framkallningsburken. Huvudsakligen kör jag svartvit film T-Max med känsligheten 400 ASA. Därefter när den framkallade filmen torkat blir bilderna digiloga när jag skannar negativen. En långsam och avslappnande procedur, kan jag rekommendera för den som vill nosa på gamla tiders teknik.
AVE

fredag 15 februari 2013


En ölburkssamlare en poet och en tiggare och ett par gångtrafikanter. Ferlin skulle kunnat få mången inspiration till dikter om han stått där på sitt eget torg livs levande idag och observerat omvärlden.

torsdag 14 februari 2013


Nu är jag här för en stund igen, långt uppehåll har det varit och kan bli så efter det här inlägget också. Det måste finnas inspiration för att blogga och finns inte den ja då är det marigt. Å andra sidan är ni ju bara ett par stycken som brukar titta in nån gång i bland så ingen större skada skedd. Översta bilden är från Mammons tempel som i det här fallet är Webhallen med alla sina datorprylar och spelstationer till salu. Här råder datafrid kan man säga, kul ställe om man är datorfreak. Undre är konstverket på Sergels Torg, tänk hör ni om vi kunde göra så med alla vapen som florerar både hos vapenälskare och den undre världen.
Ten four and out.
HasseL